martes, 24 de julio de 2012

24/07/2012, Ⓐ International Workers Association / Asociación Internacional de los Trabajadores (IWA-AIT) Ⓐ

Comunicado de CNT ante la detención de una compañera el 19J

El Sindicato de Oficios Varios de la Confederación Nacional del Trabajo (CNT) de Jaén,ante los hechos ocurridos el pasado 19 de Julio tras la manifestación contra los Recortes Sociales celebrada en Jaén capital, quiere expresar lo siguiente:

- Su total rechazo a la actitud policial de provocación, acoso y abuso de poder, llevada a cabo por miembros de la Policía Nacional que, una vez  terminada la manifestación, procedieron a identificar sin motivo alguno a  militantes de diferentes organizaciones insultando y agrediendo a varios de ellos.

V solidarite so zdravotnými sestrami a pôrodnými asistentkami

Dnešný protest zdravotných sestier a pôrodných asistentiek, ktorý sa konal zároveň s rokovaním Výboru pre zdravotníctvo NR SR, podporila aj Priama akcia. Na akciu sme pripravili solidárny leták, ktorý si môžeš stiahnuť tu. Na protestnom zhromaždení vystúpilo niekoľko rečníkov z radov sestier, podporovateľov aj politikov. Viac ako prázdne slová, neurčité sľuby či prihrievanie si politickej polievočky nás zaujalo, že sestry prehovorili o pracovných podmienkach, ktoré vládnu v sektore zdravotníctva. Sestry plánujú aj ďalšie akcie na podporu svojich požiadaviek.
Priama akcia

No hay comentarios:

Publicar un comentario