viernes, 1 de febrero de 2013

Huelgas de Gasolineras CNT AIT Barcelona 1977 / Vaga de benzineres a Barcelona CNT AIT 1977

Trabajadores de Gasolineras en Huelga CNT AIT Barcelona 1977 asambleas en Barcelona
 
https://www.youtube.com/watch?v=1HSyMbg8zxY
Documento histórico de la Huelga de gasolineras realizada en la ciudad y provincia de Barcelona en Octubre y Noviembre de 1977. El vídeo documenta los días 25 y 26 de Octubre y 10 de Noviembre. La huelga fue organizada por la CNT/AIT y afectó a 280 gasolineras.

El cartel de la huelga dice "Trabajadores de gasolineras en huelga. Luchamos por un salario digno, contra el paro. Solidaridad." Se siguieron los acontecimientos más importantes: las asambleas, los enfrentamientos con el Gobierno Civil y con Campsa, y se muestra una ciudad casi vacía de circulación de vehículos. El colectivo Video-Nou grabó los hechos con la intención de que fuera un medio de comunicación horizontal que contribuyera a conocer los acontecimientos del día a día de la huelga con la mínima manipulación de la información.
__________________________________________________

Vaga de benzineres a Barcelona 1977, un documental de Video-Nou

Publicat dins: Video - 04/10/2011

Hem trobat a Inet aquest document enregistrat pel col·lectiu Vídeo-Nou sobre la baga de benzineres de la CNT realitzada a Barcelona i província l'octubre i novembre de 1977, declarada il·legal pel govern d'Adolfo Suarez. El vídeo documenta els dies 25, 26 d'octubre i 10 de novembre.
Vídeo-Nou es constituïa com a alternativa a la manipulació informativa dels mitjans de comunicació oficials del règim. Les Jornades Llibertàries celebrades dos mesos abans (també enregistrades per Vídeo-Nou) no havien estat només una festa sinó que es produïen durant uns mesos on es percebia la possibilitat de trencar obertament amb el franquisme. El document reflexa les assemblees i els enfrontaments amb el " Gobierno Civil" i Campsa, la repressió i com la vaga va deixar la ciutat buida de circulació.
Aquest document va ser enregistrat amb un primitiu magnetoscopi sistema CV que durant molts anys va ser quasi impossible passar a digital, cosa que en un principi només es podia fer a Londres. Hem hagut d'esperar molts anys fins a veure-ho a Inet. El nostra agraïment a jaumao1 que el va posar a youtube.


No hay comentarios:

Publicar un comentario